Alueesta

Yllätyksellinen kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus

Finlaysonin alue sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Tammerkosken kansallismaisemassa. Perinteikäs alue tunnetaan 1820-luvulla perustetusta Finlaysonin puuvillatehtaasta, jonka ympärille Tampere rakentui. Jos Finlaysonin vanhaa tehdasaluetta katsoo vain historiallisena monumenttina, ei näe sen olennaisinta olemusta – ainutlaatuista ja ulospäin säteilevää luovuuden ja yritteliäisyyden henkeä ja intoa, jotka elävät edelleen siellä toimivissa ihmisissä.

Kuten ennenkin, Finlaysonin alue on päivittäinen työpaikka tuhansille ihmisille, mutta myös viihtymisen, virkistymisen ja uusien kokemuksien lähde vapaa-aikaa viettäville kaupunkilaisille sekä kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille.

Finlaysonin alueella historia ja tulevaisuus kohtaavat kiehtovassa kaupunkiympäristössä. Elävä alue on täynnä kerroksellisuutta, kontrasteja ja yllätyksellisyyttä. Historiallinen ja tunnelmallinen miljöö tekevät alueesta ainutlaatuisen kokemisen paikan – tapahtumia, kulttuuria ja taidetta on tarjolla ympäri vuoden. Tervetuloa nauttimaan alueen elämyksistä!

 

 

 

Yhteystiedot

Finlaysonin alueen kiinteistöjen ylläpidosta, vuokrauksesta, markkinoinnista ja kehittämisestä vastaa rakennukset omistava työeläkeyhtiö Varma. Tampereen kiinteistötoimistomme sijaitsee Finlaysonin alueella vanhassa Pääkonttorirakennuksessa.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Finlaysoninkatu 4 A
PL 216, 33101 Tampere

Alueen asioista vastaavat henkilöt:

Kiinteistöpäällikkö

Kai Niinimäki
etunimi.sukunimi(at)varma.fi, 040 7298144

Assistentti

Tuija Nieminen
etunimi.sukunimi(at)varma.fi, 0400 883723

Kiinteistöhuolto

HelpDesk 24h
kiinteistohelp(at)caverion.com, 0800 157 777

Asiakkuuspäällikkö

Teuvo Lähteenmäki
etunimi.sukunimi(at)caverion.com, 050 390 1790

 

Siperia

ma-pe klo 6:30 - 22:00
la klo 09:00 - 23.00
su klo 10:00 - 22.00

 

Media 54

ma-pe klo 6:30 - 22:00
la klo 09:00 - 23.00
su klo 10:00 - 22.00
 

Tarkista yrityskohtaiset aukioloajat yritysten omilta sivuilta.

Aluepalvelut

Alueen yleisövessat sijaitsevat Siperiassa: 

1) Pala Cafeen takana on vessa, joka on varustettu invamitoituksella ja lastenhoitokalusteella. Avaimen vessaan saa Pala Cafeesta

2) Entisen Classic American Dinerin vieressä on vessa, joka on varustettu invamitoituksella ja lastenhoitokalusteella. Vessa toimii kolikkomaksulla. 

3) Siperiasta Mediatunneliin johtavien portaiden alapäässä on vessa, joka toimii matkapuhelimella.

Alueen infopisteenä toimii Työväenmuseo Werstaan palvelupiste. Palvelupisteen aukioloajat ovat ma 8.30-15.30, ti-pe 8.30-18.00 ja la-su 11.00-18.00  ja sijainnin löydät tästä.

Palvelupisteelle voit toimittaa ja sieltä kysyä myös Finlaysonin alueen löytötavaroita.

 

 

{{messages['common.privacyPolicy']}}

Saapuminen ja pysäköinti

Finlaysonin alueella on oma yli 600 autopaikan pysäköintilaitos P-Plevna (sisäänajo Polttimonkatu 5). Lyhytaikaiseen invapysäköintiin tarkoitetut pysäköintipaikat sijaitsevat Itäisellä kadulla Mehiläisen edustalla, Väinö Linnan aukiolla Werstaan edustalla ja Finlaysoninkujalla TR 4-rakennusta vastapäätä. Tarkemmat sijainnit näet alueen opaskartasta.

Lisäksi alueen lähituntumassa ovat P-Frenckell (Frenckellinaukio 3) ja P-Näsinkulma (Satakunnankatu 25). Tarkemmat tiedot pysäköintilaitoksista löydät Finnparkin sivuilta - https://www.finnpark.fi/kohteet/.

Lähimmät Tampereen seudun joukkoliikenteen linja-autopysäkit ovat Satakunnankadulla. Aikataulu- ja reittitiedot löydät reittiopas Repasta - http://reittiopas.tampere.fi/.

 

 

 

Alueen opastuskierrokset

Opastettuja kierroksia Finlaysonin alueella järjestää Työväenmuseo Werstas. Lisätiedot: http://www.werstas.fi/ryhmille/opastetut-kierrokset/. Toiminnallisessa Unfold Finlayson -seikkailupelissä pääsee alueen suljettuihin ja uniikkeihin paikkoihin. https://www.unfold.fi

 

 

Tapahtumat

Finlaysonin alue tarjoaa upean miljöön erilaisille tapahtumille niin sisällä kuin ulkona. Onko sinulla idea tapahtumasta, joka sopisi alueelle? Kysy lisää tuottaja Minna Männistöltä minnailoilo@gmail.com.

 

Tapahtumapaikat

Finlaysonin alueella järjestetään paljon tapahtumia ympäri vuoden. Molempiin päätapahtumatiloihin Vooninkiin ja Terdeen on käynti osoitteesta Väinö Linnan aukio 13.