Finlaysonin alueen Katto

Elämyksiä ja kahvilaherkkuja Tampereen yllä


Kattokävelylle ikonisessa maisemassa

Näe Tampere uusin silmin ja lähde kävelylle Finlaysonin alueen katoille, jossa henkeäsalpaavat maisemat yhdistyvät Tampereen historiaan ja tarinoihin. Kattokävelyelämys on ainutlaatuinen koko Suomessa. Kierrokset jatkuvat syyskuun 2022 loppuun asti.

City View -kattokävelyllä näet kaupungin aivan uudesta näkökulmasta, alkaen perinteikkäästä Tammerkosken kansallismaisemasta ja jatkuen kohti Keskustoria. Maisemien ihailun ohessa kuulet historiallisia ja yllättäviäkin tarinoita Tampereesta. Ryhmä kulkee oppaan johdolla turvavaljaissa. Kattokävely kestää yhteensä noin 60 minuuttia.

Panorama Deck -näköalatasanne puolestaan tarjoaa nähtävää rauhallisemmasta kulkemisesta nauttiville ja aikuisten seurassa myös perheen pienimmille. Helppokulkuisilta pitkospuilta ja tasanteelta avautuvat hulppeat näkymät keskustan ylle, historiallisiin tehdasmaisemiin, Tammerkoskelle ja Näsijärvelle. Reitti ei ole esteetön. Panorama Deckillä voi vierailla ilman ennakkovarausta.

Varaa paikkasi ja lue lisää: amazingcity.fi

 

Gluteeniton kahvila ja leipomo

Café & Bar KATTO on ainutlaatuinen täysin gluteeniton kahvila, jonka tuotteet rikkovat gluteenittomuuden ennakkoluuloja Finlaysonin alueen korkeuksissa. Makeiden tuotteiden kaverina voit nauttia suolaisia herkkuja tai salaatteja. KATTO on auki ympäri vuoden.

Kahvilasta saat lounasta arkisin klo 11–14 ja sunnuntaisin Tampereen hienoimmista maisemista löydät brunssin klo 11–14! Tee pöytävaraus: cafekatto.fi/ota-yhteytta/

Instagram: @cafekatto

Facebook: @cafekatto

Kahvilan oma gluteeniton leipomo Mansen Gluteeniton sijaitsee Finlaysonin alueella liikekeskus Siperian keskusaukiolla. Kattokahvilan tuoretuotteet valmistetaan siis lähellä alakerran leipomon tiloissa ja tuotteita voi ostaa myös leipomosta. Mansen Gluteeniton tarjoilee myös maistuvaa, viljatonta aamiaista!

Leipomo avoinna ti–pe 7.30–14.30 ja la 10–16.

Aamiainen ti–pe 7.30–10.00 ja la 10–12.

Instagram: @mansengluteeniton

Facebook: @mansengluteeniton 

Saapuminen kattokävelylle ja kattokahvilaan

Osoite: Satakunnankatu 18 A, 5. krs, 33210 Tampere (rakennus Media 54)

Muista varata paikkasi City View -kattokävelylle etukäteen: amazingcity.fi ja Café & Bar KATTO -kahvilan sunnuntaibrunssille: cafekatto.fi/ota-yhteytta/

Finlaysonin alueelle on helppo saapua julkisilla. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Satakunnankadulla. Keskustorin ratikka- ja bussipysäkeiltä on perille vain muutaman minuutin kävelymatka. Katso saapuminen Tampereen kaupungin busseilla täältä: reittiopas.tampere.fi

Pyörille on hyvin tilaa Finlaysonin alueen pyöräparkeissa, esimerkiksi Itäiselläkadulla.

Alueella sijaitsee parkkitalo Finnpark Plevna. Katuparkkeja löytyy Finlaysoninkadulta sekä Puuvillatehtaankadulta.