Tehdaspuutarha

Finlaysonin alueen hurmaavat kasvit


Tehdaspuutarhan lukuisat istutukset tekevät Finlaysonin alueesta vehreän ja elävän. Puutarha kasvaa vuosi vuodelta, ja sen tavoitteena on edistää luonnon monimuotoisuutta urbaanissa kaupunkiympäristössä ja opettaa ekosysteemin toimintaa. Tänä kesänä Finlaysonin alueella pääsee ihastelemaan yli 200 erilaista kasvilajia. Katolla voi kurkistaa myös alueen mehiläispesien sisään.

Tervetuloa nauttimaan Finlaysonin alueelle Tehdaspuutarhan kasveista. Aloita vaikka katolta: Satakunnankatu 18 A, 5. kerros.

 

Osa tehdaspuutarhakokonaisuutta on Finlaysonin alueen katon hyötypuutarha, jonne on koottu lähes parikymmentä erilaista syötävää kukkaa. Hyötypuutarhassa kasvaa monivuotisia ja pölyttäjäystävällisiä kasveja – sellaisiakin, joita ei aiemmin ole totuttu näkemään ruokakasveina: esimerkiksi begonioita, punaväriminttua, salkoruusuja, syysleimua ja tarhakehäkukkaa. Puutarha on koettavissa ympäri vuoden, joten se elää ja muuttuu muun luonnon mukana. Kasveja pääset maistamaan katolla sijaitsevan Café & Bar KATTOn tuotteissa!


Tehdaspuutarhatärpit kesälle 2022

1. Tehdaspuutarhakierros
Tule tutustumaan alueen kasvillisuuteen puutarhuri Santeri Urhosen opastuksella! Kierros kestää noin 45 minuuttia ja mukautuu osallistujien mielenkiinnon ja kysymysten mukaan. Kierrokselle mahtuu mukaan 30 henkilöä. Tutustu kierroksiin tarkemmin tapahtumakalenterissa.

2. Terassipuutarha
Paikka hiljentymiselle ja vaikka piknikille. Alkukesästä voit myös ihailla viime kesänä istutetun Paratiisiomenapuun upeaa kukintaa. Sijainti: Finlaysoninkuja, Terde-tapahtumatilan takana. Tutustu myös Finlaysoninkujalla Seelannin edessä olevaan uuteen istuskelupaikkaan ja eläviin ruukkuihin!

3. Kasvihuone
Erityisesti puutarhaharrastajille kiinnostava kohde. Erittäin vehreässä kasvihuoneessa näkee konkreettisesti, miten kasvit kasvavat vuosi vuodelta suuremmiksi. Mukana on myös lajiharvinaisuuksia, jotka eivät tavallisessa puutarhassa viihdy. Sijainti: Väinö Linnan aukio.

4. Kattoniitty
Kesä-heinäkuussa kattoniitty on kauneimmillaan ja myös lukuisat perhoset voivat löytää paikalle. Käy tutustumassa laventeliniityn huumaavaan tuoksuun. Sijainti: Satakunnankatu 18 A, 5. kerros.

Perheen pienimpien kanssa Tehdaspuutarhaan kannattaa tutustua Puutarhuri Santerin vinkkien avulla. Lataa ohjeet ja tutustu lasten Tehdaspuutarhakierrokseen tästä!