Finlayson Art Area

Kesätaidetapahtuma Finlayson Art Area 18.6.-22.8.

Suomen suurimpiin lukeutuva taidetapahtuma Finlayson Art Area toteutetaan seitsemännen kerran Finlaysonin historiallisella tehdasalueella ja katoilla kesällä 2021. Finlayson Art Area (FAA) tuo alueelle jälleen Suomen nimekkäimpien taiteilijoiden näyttelyitä 18.6.–22.8.2021. Mukana on 17 taiteilijaa, joista suurelle yleisölle tunnetuimmat ovat Eija-Liisa Ahtila, Birger KaipiainenEsko Männikkö ja Kain Tapper.

Luonnon ja vehreyden läsnäolo sekä pörriäisten suojelu ovat tärkeä osa Finlayson Art Arean ideologiaa. Finlaysonin katon taidekokonaisuus mehiläispesineen on uudenlainen avaus Suomessa, ja tulee saamaan runsaasti huomiota myös kesällä 2021. Anni Rapinojan suunnittelema kattopuutarha saa jatkoa, kuten myös Väinö Linnan aukiolla sijaitseva kasvihuoneinstallaatio Paratiisikokeilu.

Tapahtuman kohteet ovat sisägallerioissa, julkisissa tiloissa, alueen pihoilla, kaduilla sekä porraskäytävissä ja katolla. Kaikkiin näyttelyihin on yleisöllä ilmainen sisäänpääsy. Kesällä järjestetään paljon ilmaisohjelmaa, muun muassa opastettuja näyttelykierroksia. Finlayson Art Arean tuottaa Grafiikanpaja Himmelblau ja mahdollistaa alueen kiinteistöt omistava työeläkeyhtiö Varma.

Pääsisäänkäynnit: Finlaysoninkuja 9 ja Väinö Linnan aukio 13.
Vapaa pääsy. Koiraystävällinen.

Lue lisää tapahtumasta ja taiteilijoista https://finlaysonartarea.fi/.

Finlayson Art Area 2021:

Aukioloajat ti-pe klo 11-18 ja la-su klo 12-18.

Facebook ja Instagram: Finlayson Art Area