Finlayson Art Area

Finlayson Art Area 2022 

Finlayson Art Area (FAA) on avoinna yleisölle 10.6.–28.8.2022. Mukana on näyttelyitä, katumaalausalueita ja vihertaideteoksia 15 ammattitaiteilijalta. FAA esittelee monipuolisesti eri taiteen lajeja – mukana on taidegrafiikkaa, veistoksia, valokuvataidetta, installaatioita, maalauksia, keramiikkaa ja sarjakuvaa. FAA toteutetaan tänä vuonna kahdeksannen kerran.

Teokset sijaitsevat sisägallerioissa, alueen pihoilla, kaduilla ja julkisissa tiloissa. Taiteeseen voi siis törmätä kaikkialla Finlaysonin alueella! Näyttelyihin on kävijöiltä ilmainen sisäänpääsy. Pyrimme myös kaikkien kohteiden esteettömyyteen.

Kesän aikana Finlayson Art Area tuottaa useita ilmaisia oheistapahtumia: muun muassa katumaalauspajoja, yleisöopastuksia, vedostusnäytöksiä, taiteilijatapaamisia ja Ystävätreffit yksinäisille.

Tapahtuman tuottaa alueella jo 32 vuotta toiminut Grafiikanpaja Himmelblau ja mahdollistaa työeläkeyhtiö Varma. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan FAA22-taidelehti, joka esittelee kattavasti näyttelyt ja taiteilijat.

FAA22-taiteilijat:

Matti Hagelberg, piirroksia ja sarjakuvaa. Paikka: Kutomosali 1.

Samuli Heimonen, maalauksia. Paikka: TR1 Rautahalli.

Heli Hiltunen, maalauksia ja taidegrafiikkaa. Paikka: Kutomosali 2.

Emma Jääskeläinen, veistoksia, Vuoden Nuori Taiteilija -rinnakkaisnäyttely, paikka: TR1 Rullaamo. Yhteistyössä Tampereen taidemuseo.

Tapani Kokko, veistoksia, yhteisnäyttely Pauliina Turakka-Purhosen kanssa. Paikka: Siperian liikekeskus.

Roni Kuulasvuo, katumaalausteos, paikka: Finlaysoninkujan aukio.

Fanni Niemi-Junkola, videotaidetta, paikka: Finlaysonin kirkko. Yhteistyössä Finlaysonin kirkko.

Jorma Puranen, valokuvataidetta. Paikka: Kutomosali 3 sekä Finnpark Plevnan rappu ja Itäisen kadun ulkoseinä. Yhteistyössä Finnpark Plevna.

Janne Rahunen, lasiveistoksia. Paikka: Finlaysonin alueen ulkotilat.

Esa Riippa, taidegrafiikkaa. Paikka: Puuvillasali ja Grafiikanpaja Himmelblau.

Mikael Schilkin, keramiikkaa. Paikka: Vooninki. Yhteistyössä Collection Kakkonen.

Sebastian Schultz, maalauksia. Paikka: Galleria Himmelblau.

Christina Stadlbauer, vihertaideteos.

Pauliina Turakka-Purhonen, veistoksia, yhteisnäyttely Tapani Kokon kanssa. Paikka: Siperian liikekeskus.

Meri Westlin, installaatio. Paikka: Rautarappu.

Tänä vuonna FAA toteuttaa myös uuden yhteistyöhankkeen Tampereen taidemuseon kanssa ja järjestää näyttelyn Vuoden nuori taiteilija – Emma Jääskeläinen. Näyttely on osa taidemuseolla nähtävää varsinaista VNT-näyttelyä.

Katumaalausalue toteutetaan Vanhan tehtaan ympärille ja Finlaysonin myymälän eteen, mukana on Roni Kuulasvuon seittiaiheinen teos sekä Finlayson Oy:n kuvioita ja Mikael Schilkinin keramiikkateoksiin perustuva yhteisöllinen katumaalausalue.

Finlayson Art Area on yhteistyökumppanina Finlaysonin alueen tehdaspuutarhahankkeessa, Christina Stadlbauerin vihertaideteos on osa hanketta.

Lue lisää: finlaysonartarea.fi

 

Avajaislauantai 11.6.

Klo 12–18 Vedostusnäytöksiä. Tule seuraamaan, kuinka aito taidegrafiikka syntyy käsityönä. Paikka: Grafiikanpaja Himmelblau, Finlaysoninkuja 9 kerros PB.

Klo 13 Opastus näyttelyihin. Lähtö Väinö Linnan aukion lavan vierestä. Kesto 1 h 15 min. Huom! Reitillä portaita.

Klo 14.30 Taiteilijatapaaminen: Sebastian Schultz. Tamperelainen kuvataiteilija Schultz kertoo yleisölle näyttelystään. Paikka: Galleria Himmelblau, Finlaysoninkuja 9 kerros 2B.

 

Finlayson Art Area -opastukset

Finlayson Art Arean -näyttelyopastukset pyörivät koko kesän. Tervetuloa tutustumaan koko alueelle levittäytyviin taideteoksiin. Näyttely tarjoaa hauskaa tutkittavaa myös perheen pienimmille. Opastetut opastukset joka keskiviikko klo 16 ja lauantai klo 13.Lähtö Väinö Linnan aukion lavan vierestä. Kesto 1h 15 min.

 

Finlayson Art Arean päätösviikonloppu 27.–28.8.

Taiteilijatapaamisia, musiikkia, opastuksia, koko perheen ohjelmaa.