Tervetuloa Hiirulaisen joulukalenterin ja puuhatehtävien pariin!
Lasten Finlayson: Hiirulaisen joulukalenteri 2021 kutsuu koko Suomen lapset mukaan ihastuttavaan jouluseikkailuun sekä Täti Taikakynän iloisten puuhatehtävien pariin! Joulukuussa Teatteri Mukamaksen toteuttamat videotarinaluukut ovat avattavissa päivittäin Mukamaksen verkkosivuilla. Finlaysonin alueella Väinö Linnan aukion Kuusvooninkisen isolla seinällä nähdään näistä kuusi jouluista luukkua iltaisin klo 16–19. Joulukalenterin puuhatehtäviä julkaistaan täällä viikoittain lisää!
 
Kurkkaa alta myös Hiirulaisen kiva värityskisa ja osallistu arvontaan.
 
Joulukalenterin toteuttavat yhteistyössä Finlaysonin alue, Teatteri Mukamas ja ILOILO Tuotantopalvelut.

Hiirulaisen kuvitus: Patrick / grass business oy. Puuhatehtävät: Täti Taikakynä.
Joulukisa

Hiirulaisen iloinen värityskisa! Osallistu yhdessä lapsesi kanssa ja voita yli 100 € palkinto. Tulosta tästä jouluinen värityskuva ja tuo Hiirulaisen jouluun väriä ja iloa. Julkaise kuva väritystyöstä Instagramissa ja merkitse se #hiirulaisenjoulukisa sekä @teatterimukamas tai lähetä se sähköpostin liitteenä osoitteeseen toimisto@teatterimukamas.com, niin olet mukana arvonnassa!

Palkintona 4 lippua Mukamakseen (arvo 56 €) sekä Tallipihan myymälöihin 50 €:n lahjakortti

Osallistumisaika: 1.12.2021–6.1.2022. Järjestäjät: Finlaysonin Alue ja Teatteri Mukamas.

 

Hiirulaisen joulutehtävät
Hiirulainen vie tehtävien välityksellä jouluiseen seikkailuun!
Lataa lisää kuvia
Videot

Tähän aukeavat luukut 3, 7, 14, 19, 23 ja 24. Videot nähdään myös Väinö Linnan aukion seinällä 1.12.2021–6.1.2022 klo 16–19. Kaikki videot löydät Teatteri Mukamaksen sivuilta, https://www.teatterimukamas.fi/tapahtumat/hiirulaisen-joulukalenteri-2021/

Luukku 7 - Haavekuvia
Luukku 3 - Seikkailu alkaa!
Puuhatehtävät
Tuunaa hassuja tonttuja!
Leikit
Tee tonttutesti! Nyt on lupa tonttuilla!
Tunnelmia
Lasten Finlayson -tapahtumista
Kaveri kylässä: Arkkitehtuuri- ja muotoiluiloa

Lasten Finlaysonin sivuille tulee myös kavereita kylään! A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu muotoiluiloitsemaan. Tehtävissä pääsee muun muassa rakentamaan kesämajasta pienoismallin ja suunnittelemaan tuulitakin paperinukelle. Työohjeet on tehnyt muotoilija Hanna-Kaarina Heikkilä. A&DO on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke. Lisäinspiraatiota löydät osoitteesta www.ado.fi.

Designpaja perheille: Tuulitakki
Suunnittele unelmiesi tuulitakki paperinukelle. Tarvitset värikyniä, sakset sekä paperia ja tulostimen.
Ritva Kellokummun suunnittelema Torstain ulkoilutakki vuodelta 1984, Designmuseon kokoelma / Kuva: Mari Kallionpää 
Lataa ohjeet ja materiaalit tästä
Designpaja perheille: Kesämaja
Rakentele ja väritä kolmiulotteisia kesämajoja paperista! Tarvitset värikyniä, sakset, liimaa tai teippiä sekä paperia ja tulostimen.

Kesämajojen pienoismallit ovat alunperin olleet Arkkitehtuurimuseon Rantaviivat-näyttelyssä (2012). Kuvan pienoismallit on tehty Harri Hautajärven, Eva Kuhlefelt-Ekelundin ja Ingeborg Wahlroosin suunnittelemista kesämajoista sekä Verstas Arkkitehtien Silmu A -mökkimallista. Kuvat: Mari Kallionpää.

Lataa ohjeet ja materiaalit tästä
Designpaja perheille: Roskis
Oletko ajatellut millainen roskakori olisi hauska leikkipuistossa? Entäpä kadun kulmalla houkuttelemassa biojätteitä oikeaan paikkaan? Voisiko ne olla esimerkiksi värikkäitä tai kuviollisia? Suunniitele itse maailman hienoin roskis! Toteuttamiseen tarvitaan värikyniä, paperia ja tulostin. Jos et pääse tulostamaan materiaaleja, voit myös jäljentää kuvat paperille käsin!
Roskakori 1989-1990, suunnittelu CreaDesign / Hannu Kähönen. Tilaaja HKR. Valmistaja Säkkiväline. Materiaali Teräs. Kuva: Mari Kallionpää.
Lataa ohjeet ja materiaalit tästä
Designpaja: Puistosuunnitelma
Millaisia asioita sinä haluaisit lähipuistoosi? Laita suunnittelijan hattu päähän ja puuhastele pieni puisto! Tarvitset värikyniä, sakset, liimaa tai teippiä sekä paperia ja tulostimen.

Tapiola uimahallin ympäristö, puutarhasuunnitelma, 1960. Espoon Tapiolan puutarhakaupunginosa, puutarha-arkkitehti Jussi Jännes.
Kuva: Mari Kallionpää.

Lataa ohjeet ja materiaalit tästä
Tutkimusmatka lähiympäristössä: Kestävä liikkuminen
Lähdetään tutkimaan lähiympäristöä tuttujen esineiden, rakennusten ja ympäristöjen kautta. Hyvän lähiympäristön työkirja tarjoaa toiminnallisia aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on kehittää lapsen kiinnostusta ja ymmärrystä arkkitehtuurista, muotoilusta ja ympäristöön liittyvistä asioista. Tehtävässä tutustutaan polkupyörään eri kulmista ja ihmetellään mikä saa pyörät liikkumaan. Koko työkirja ja lisää tehtäviä täällä.
Lataa materiaalit tästä
Tutkimusmatka lähiympäristössä: Tulevaisuuden kaupunki
Lähdetään tutkimaan lähiympäristöä tuttujen esineiden, rakennusten ja ympäristöjen kautta. Hyvän lähiympäristön työkirja tarjoaa toiminnallisia aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on kehittää lapsen kiinnostusta ja ymmärrystä arkkitehtuurista, muotoilusta ja ympäristöön liittyvistä asioista. Tehtävässä tutkitaan liikennesuunnittelua. Miten kaupungissa liikutaan? Miten se vaikuttaa ympäristöön? Koko työkirja ja lisää tehtäviä täällä.
Lataa materiaalit tästä