Löydä finskummallista kesätekemistä Tampereelta

Finlaysonin alueella kesäpäivä ei ole ihan tavanomainen. Tampereen ikonisten punatiilirakennusten suojasta löytyy joka viikko uusia elämyksiä, joita et pääse kokemaan muualla. Samalla nautit Tammerkosken kansallismaisemista ja yli 200-vuotiaan tehdasmiljöön tunnelmasta. Tutustu kesän 2022 tapahtumiin ja näytä somessa, mitä #finskummallista näit alueella!

 

Kattokävelylle Tampereen ylle

Näe kaupunki uusin silmin ja lähde kävelylle Finlaysonin alueen Katolle, jossa henkeäsalpaavat maisemat yhdistyvät Tampereen historiaan ja tarinoihin. Kattokävely on ainutlaatuinen elämys koko Suomessa.

City View -kierrokset kuljetaan turvavaljaissa oppaan johdolla. Kierros alkaa perinteikkäästä Tammerkosken kansallismaisemasta ja jatkuu kohti Keskustoria. Matkalla on mahdollista ikuistaa elämys valokuviin Finlaysonin kyltin edessä. Panorama Deck -näköalatasanne taas tarjoaa nähtävää rauhallisemmasta kulkemisesta nauttiville: pitkospuilta ja tasanteelta avautuvat hulppeat näkymät. Panorama Deckillä voi vierailla ilman ennakkovarausta.

Varaa paikkasi ja lue lisää: amazingcity.fi

 

 

Finlayson Art Area 2022

Kesällä Finlaysonin alueen kadut, kujat ja tilat täyttyvät taiteesta! Suosittu Finlayson Art Area (FAA) on avoinna 10.6.–28.8.2022. Mukana on taidegrafiikkaa, veistoksia, valokuvataidetta, installaatioita, maalauksia, keramiikkaa ja sarjakuvaa. Teoksia on yhteensä 15 ammattitaiteilijalta, ja ne sijaitsevat sisägallerioissa, alueen pihoilla, kaduilla ja julkisissa tiloissa. Taiteeseen voi siis törmätä kaikkialla Finlaysonin alueella. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Lue lisää Finlayson Art Areasta


 

Tutkimusretkelle Tehdaspuutarhaan

Finlaysonin alueella kasvit kiipeävät seinille ja hyönteisille rakentuu sokkeloisille kujille oma valtatie. Tehdaspuutarha kasvaa vuosi vuodelta, ja sen tavoitteena on edistää luonnon monimuotoisuutta ja opettaa ekosysteemin toimintaa. Tänä kesänä alueelta löytyy jo yli 200 kasvilajia.

Puutarhaan voi tutustua itsenäisesti tai osallistua opastetuille Tehdaspuutarhakierroksille. Oppaana toimii alueen pääpuutarhuri Santeri Urhonen. Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä osallistujaa. Kesto n. 60 min. Opastuksille on vapaa pääsy.

Lue lisää Tehdaspuutarhasta ja Tehdaspuutarhakierroksista

 

 

Nauti Tampereen maisemista ja mauista Katolla

Café & Bar KATTOssa nautit finskummallisen hyvistä herkuista ja upeista maisemista. KATTO on ainutlaatuinen täysin gluteeniton kahvila, jonka tuotteet rikkovat gluteenittomuuden ennakkoluuloja Finlaysonin alueen korkeuksissa. Makeiden tuotteiden kaverina voit nauttia suolaisia herkkuja tai salaatteja.

Kahvilasta saat lounasta arkisin klo 11–14, ja sunnuntaisin Tampereen hienoimmista maisemista löydät brunssin klo 11–14. Tuotteet valmistetaan kahvilan omassa Mansen Gluteeniton -leipomossa.

Lue lisää ja tee pöytävaraus Café & Bar KATTOsta


 

Lasten Finlayson riemastuttaa tiistaisin

Pienille elämyksien etsijöille on tarjolla finskummallista ohjelmaa kesätiistaisin 14.6.–9.8. Väinö Linnan aukiolla ja Työväenmuseo Werstaalla. Monet esiintyjät ovat tuttuja Pikku Kakkosesta. Luvassa on muun muassa monia veikeitä konsertteja, Riimi City -runoilupeli, improvisaatiosatuja ja piirustusleikkejä. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tutustu koko ohjelmaan ja lue lisää Lasten Finlaysonin kesästä

Lisää mukavaa kesätekemistä löytyy myös Lasten Finlayson -sivuilta

 

 

Finlayson Live tarjoaa keikkoja keskiviikkoiltaisin

Pauli Hanhiniemi, JP Leppäluoto, Sara Siipola ja paljon muita. Finlayson Live -konsertit tuovat kesäisen tunnelman Väinö Linnan aukiolle heinä–elokuussa. Nimekkäistä artisteista ja hyvästä fiiliksestä voi nauttia 6.7.–10.8. keskiviikkoiltaisin klo 20. Vapaa pääsy.

Tutustu Finlayson Live -keikkoihin


 

Muija ja tosimuija – sekä muita Torstain toivottuja

Kahden naisen hulvaton stand up -show saapuu Finskulle 28.7. Anitta "Iso A" Ahonen on pitkän linjan koomikko. Myös Johanna Tohnille on komiikkakilometrejä kertynyt. Muija ja tosimuija on häpeämättömän hauskaa lavaviihdettä, joka ei jätä kylmäksi vaikka pienessä kesäsateessa. Vapaa pääsy.

Lue lisää Muija ja tosimuija -stand up show'sta

Ohjelma on osa Torstain toivottuja, jotka koostuvat yleisötoiveista. Torstain toivottuja seurataan nimensä mukaisesti Finskulla joka torstai kesäkuusta elokuuhun klo 18.

 

 

Kulttuuritoimitus Live kurkistaa ilmiöiden taakse

Kulttuuritoimituksen Marja Aaltio haastattelee kerran kuussa kulttuurialan ammattilaisia tunnettujen teosten ja tapahtumien takaa. Vieraaksi saapuvat televisiosta ja teatterista tunnettu Ami Räsänen, kirjailija Anneli Kanto ja Maustetyttöjen manageri Aki Roukala. Haastattelutunnit järjestetään Finskulla lauantaisin 11.6., 9.7. ja 6.8. klo 14. Kesto 45 min. Vapaa pääsy.

Lue lisää Kulttuuritoimitus Livestä

 

 


Lue ja löydä lisää finskummallisuuksia alueen tapahtumalehdestä

Finlaysonin Alue - Tapahtumat kesä 2022


Selaa julkaisua

Tutustu Finlayson Art Arean tapahtumalehteen

FAA 2022

Selaa julkaisua