Juhlavuosi täynnä tapahtumia,
kulttuuria ja elämyksiä

Vuonna 2020 Finlaysonin alueen synnystä on kulunut huikeat 200 vuotta. Skotlantilainen James Finlayson perusti puuvillatehtaan kuohuvan Tammerkosken rannalle 1820. Tehdas kasvoi nopeasti 1800-luvun puolivälin jälkeen ja 1920-luvulle saakka Finlayson oli Pohjoismaiden suurin teollinen toimipaikka.

Ennen portein suljetusta tehtaasta on vuosien myötä kasvanut elävä liike-elämän, vapaa-ajan sekä kulttuuri- ja ravintolatoiminnan keskittymä. Alueella järjestetään myös viihdyttäviä tapahtumia ympäri vuoden ja juhlavuonna ohjelmaa on luvassa todella monipuolisesti. Juhlavuoden teemana on yllätyksellisyys ja elämyksellisyys. Yllätyksellisimmät tapahtumat julkistetaan kevään 2020 aikana. Kurkkaa maistiaisia tapahtumakalenterista

Me finskulaiset-videosarja
Finlaysonin alue on nykyään moderni ja elävä työskentely-ympäristö. Alueella toimii yli 100 eri alojen yritystä ja työskentelee yli 3000 ihmistä - saman verran kuin puuvillatehtaassa aikoinaan. Me finskulaiset -videosarja kertoo monen Finlaysonin alueella työskentelevän henkilön tarinan.
Petri Malinen, Aurifaber
Klaudia Lehtimäki, Lidl
Markus Määttänen, Aamulehti
Janika Veilo, Mehiläinen
Anna Helamaa, Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri
Jukka Paavilainen, Caverion
Jukka Suonpää, Fysiocenter
Kati Haikola-Mehtälä, Toinen Toimisto
Noora Kalliomäki, Fabric Bar & Bistro
Chris Purcell, Crasman Oy
Juhlavuoden tunnelmia