Hauskaa tekemistä lapsille!
Lasten Finlayson tuo paljon kivoja lastentapahtumiapäiviä Finlaysonin alueelle ja myös tekemistä ajalle, kun seuraavaa tapahtumaa odotetaan. Värityskuvista, puuhatehtävistä ja leikeistä on hirmuisesti iloa! Materiaalit on suunnitellut ja piirtänyt Täti Taikakynä.
 
 
Perhostelua!

Tänä kesänä Lasten Finlaysonin teemana on liihotteleva perhostelu! Erilaiset perhosotukset seikkailevat Lasten Finlayson -sivujen puuhatehtävissä. Perhosia on nähtävissä myös Finlaysonin alueella ulkotapahtumissa.

Lapset pääsevät lisäksi vuorotellen kaverikuvaan perhosotusten kanssa. Kuvauspaikkana on Työväenmuseo Werstaan Paja museon näyttelykerroksessa. Pajasta saa myös mukaan värityskuvia perhostelevista otuksista.

Finlaysonin alue on mielikuvituksellinen paikka. Tuolla liihottelevat Hiiriperhonen, Pupuperhonen ja Kissanorsuetana! Mielikuvitus antaa satumaiset siivet ihan kaikille.

Uutta! Kaveri kylässä: Arkkitehtuuri- ja muotoiluiloa

Lasten Finlaysonin sivuille tulee myös kavereita kylään!

Ensimmäisen kaverimme kanssa tutustutaan Arkkitehtuuri- ja muotoiluiloa -osiossa arkkitehtuuriin, muotoiluun ja ympäristösuunnitteluun. Muotoilun ja designin ilosanomaa kanssamme jakaa A&DO eli Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus, joka on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke. Jos innostut aiheesta enemmänkin, niin kannattaa vierailla myös www.ado.fi.

Tervetuloa innostavien tehtävien pariin!

Värityskuvat
Lataa lisää kuvia
Videot
Tehtaantyttö Hilman matkassa
Lasten jooga
Paperinukkejuhlat ja muotinäytös
Täti Taikakynän ympyräisiä piirustusleikki
Täti Taikakynän satuvisa
Täti Taikakynän piirustusleikki
Täti Taikakynä ja omituisia otuksia
Näytä lisää
Puuhatehtävät
Lentäviä otuksia
Kissapossulintu, Dinoperhonen, Norsuetanapöllö. Piirrä ja suunnittele jännittäviä ja hauskoja otuksia!
Montako löydät?
Mitä eri eläimiä löydät näistä hauskoista otuksista?
Perhosten puutarha
Piirrä kaunis puutarha valmiiksi!
Tuunaa perhonen
Tuunaa ja suunnittele hauska perhonen!
Lataa lisää puuhatehtäviä
Leikit
FAAn öttiäisinstallaatio

Mukaan yhteisölliseen öttiäisinstallaatioon! Lapset taiteilevat värikkäitä perhosia, mehiläisiä, koppakuoriaisia ja muita öttiäisiä A4-kokoiselle paperille ja tuovat ne osaksi FAA:n taideteosta. Piirroksen voi kiinnittää haluamaansa kohtaan Rautarapun installaatiossa Finlayson Art Arean aukioloaikoina

Kuvauskaveripiste Werstaan pajassa
Lapset pääsevät kaverikuvaan perhosotusten kanssa 15.6. alkaen. Kuvauspaikkana on Työväenmuseo Werstaan Paja museon näyttelykerroksessa: 2. krs ja Työväentalon vierestä löytyvät siivekkäät kuvauskaverit.
Paperinuket
Lataa lisää leikkejä
Tunnelmia
Lasten Finlayson -tapahtumista
Kaveri kylässä: Arkkitehtuuri- ja muotoiluiloa
Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille! A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu muotoiluiloitsemaan. Tehtävissä pääsee muun muassa rakentamaan kesämajasta pienoismallin ja suunnittelemaan tuulitakin paperinukelle. Työohjeet on tehnyt muotoilija Hanna-Kaarina Heikkilä. Lisäinspiraatiota löydät osoitteesta www.ado.fi.
Designpaja perheille: Tuulitakki
Suunnittele unelmiesi tuulitakki paperinukelle. Tarvitset värikyniä, sakset sekä paperia ja tulostimen.
Ritva Kellokummun suunnittelema Torstain ulkoilutakki vuodelta 1984, Designmuseon kokoelma / Kuva: Mari Kallionpää 
Lataa ohjeet ja materiaalit tästä
Designpaja perheille: Kesämaja
Rakentele ja väritä kolmiulotteisia kesämajoja paperista! Tarvitset värikyniä, sakset, liimaa tai teippiä sekä paperia ja tulostimen.

Kesämajojen pienoismallit ovat alunperin olleet Arkkitehtuurimuseon Rantaviivat-näyttelyssä (2012). Kuvan pienoismallit on tehty Harri Hautajärven, Eva Kuhlefelt-Ekelundin ja Ingeborg Wahlroosin suunnittelemista kesämajoista sekä Verstas Arkkitehtien Silmu A -mökkimallista. Kuvat: Mari Kallionpää.

Lataa ohjeet ja materiaalit tästä
Designpaja perheille: Roskis
Oletko ajatellut millainen roskakori olisi hauska leikkipuistossa? Entäpä kadun kulmalla houkuttelemassa biojätteitä oikeaan paikkaan? Voisiko ne olla esimerkiksi värikkäitä tai kuviollisia? Suunniitele itse maailman hienoin roskis! Toteuttamiseen tarvitaan värikyniä, paperia ja tulostin. Jos et pääse tulostamaan materiaaleja, voit myös jäljentää kuvat paperille käsin!
Roskakori 1989-1990, suunnittelu CreaDesign / Hannu Kähönen. Tilaaja HKR. Valmistaja Säkkiväline. Materiaali Teräs. Kuva: Mari Kallionpää.
Lataa ohjeet ja materiaalit tästä
Designpaja: Puistosuunnitelma
Millaisia asioita sinä haluaisit lähipuistoosi? Laita suunnittelijan hattu päähän ja puuhastele pieni puisto! Tarvitset värikyniä, sakset, liimaa tai teippiä sekä paperia ja tulostimen.

Tapiola uimahallin ympäristö, puutarhasuunnitelma, 1960. Espoon Tapiolan puutarhakaupunginosa, puutarha-arkkitehti Jussi Jännes.
Kuva: Mari Kallionpää.

Lataa ohjeet ja materiaalit tästä
Tutkimusmatka lähiympäristössä: Kestävä liikkuminen
Lähdetään tutkimaan lähiympäristöä tuttujen esineiden, rakennusten ja ympäristöjen kautta. Hyvän lähiympäristön työkirja tarjoaa toiminnallisia aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on kehittää lapsen kiinnostusta ja ymmärrystä arkkitehtuurista, muotoilusta ja ympäristöön liittyvistä asioista. Tehtävässä tutustutaan polkupyörään eri kulmista ja ihmetellään mikä saa pyörät liikkumaan. Koko työkirja ja lisää tehtäviä täällä.
Lataa materiaalit tästä
Tutkimusmatka lähiympäristössä: Tulevaisuuden kaupunki
Lähdetään tutkimaan lähiympäristöä tuttujen esineiden, rakennusten ja ympäristöjen kautta. Hyvän lähiympäristön työkirja tarjoaa toiminnallisia aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on kehittää lapsen kiinnostusta ja ymmärrystä arkkitehtuurista, muotoilusta ja ympäristöön liittyvistä asioista. Tehtävässä tutkitaan liikennesuunnittelua. Miten kaupungissa liikutaan? Miten se vaikuttaa ympäristöön? Koko työkirja ja lisää tehtäviä täällä.
Lataa materiaalit tästä